Üdvözöllek!

Szeretettel üdvözlünk téged a G-Portal egyik FC Barcelonával foglalkozó honlapján! Ha kedveled a méltán elismert és a világ egyik legjobb csapatának tartott spanyol klubot, akkor mindenképp maradj a barcanewssal, hiszen itt minden nap friss és biztos forrásból érkező információkat, képeket és emellett videókat találsz, hogy mindenről azonnal értesülj! Kellemes időtöltést és böngészést kíván a főszerkesztő: maddie és a lap társszerkesztője: evelin!

{FC Barcelona}
{Hírek}
{Ikonbázis}

Kövesd az oldalt facebookon is, ahol a napi híreket ezentúl röviden is megtalálhatjátok! Jelöljétek ismerősnek az oldalt! facebook profil#

 

~Admin: maddie
~Társszerk.: evelin
~Open: '10.07.14.
~Reopen: '11.08.17.
~Theme: FC Barcelona
~URL: barcanews.gportal.hu
~Web: gportal#
~Mail: barcanews@freemail.hu
~Design: 07./szürke - maddie
~Css: maddie
~Credit: {1}, {2}, {3}
~Other: regisztráció# belépés# kilépés#
~Old News: 1;2
tracker

Believe.hu TopFanSites

Tickets

 

 
Keress az oldalon!

 

 
Archívum!
Friss bejegyzések
2011.09.02. 18:14
2011.08.30. 19:01
2011.08.30. 18:59
2011.08.29. 21:04
2011.08.27. 10:37
2011.08.26. 11:32
2011.08.26. 11:24
2011.08.26. 11:19
2011.08.26. 11:15
2011.08.25. 19:50
Friss hozzászólások
 
Következik!

Next Match:

FC Barcelona - FC Porto

-  Európai Szuperkupa
Augusztus 26. Péntek (20:30)
TV: DigiSport

 
Hivatalos!

Nézz be a csapat hivatalos, online oldalára. Fanatikus drukkereknek kötelező! official website#

~FCBarcelona.com / ~FCBarcelona.cat

 
Elite Linkek!

Kizárólag sport témájú oldalak jelentkezését várjuk a chatben!


 
Chat!

Ketten vagyunk! Szerkesztő: maddie, Társszerk: evelin

 
 
 
Belépés!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek!

Hétfőn kezdődik a bajnokság

2011.08.25. 16:25, maddie

A sztrájknak hivatalosan is vége, a mai tárgyalások eredményt hoztak, ugyanis a felek megállapodtak, tehát hétfőn elindul a spanyol bajnokság. A Barcelona a Villarrealt fogadja hazai környezetben!

Az elmaradt meccseket az alábbi időpontokban pótolják be:

Január 22.: Málaga - Barcelona
Május 2.: Barcelona - Málaga 

Ma BL csoportkör sorsolás

2011.08.25. 11:44, maddie

Ma 17:45-kor a DigiSporton láthatjátok a Bajnokok Ligája csoportkör sorsolását ÉLŐ-ben, Monacoból! Természetesen a Barca is részt vesz és akár összekerülhet a Manchester Cityvel, a Shatar Donyeckkel, a Milannal vagy a német Dortmunddal is!

Interjúrészlet magyar felirattal

2011.08.25. 10:56, maddie

Cesc első hivatalos interjújából elhoztam egy részletet videó formájában, ráadásul magyar felirattal!

Fábregas interjú 2. rész

2011.08.25. 10:48, maddie
forrás: eurobarca

 

Cesc Fábregas múlt héten a Barça TV-nek adta az első barcelonai interjúját, melynek első részét már néhány nappal ezelőtt magyarul is közöltük. Most következzen a folytatás. Cesc a beszélgetés második felében szólt a barcelonai barátságairól, a középpályán keletkező versenyhelyzetről és sok-sok apró érdekességről is.

megnézem az 1. részt#

Milyennek képzeli a közös munkát a jó barátaival, mint Piquével vagy Puyollal?

Különlegesnek. Nagyon várom az edzéseket. Nagyon jó barátok, de általában az egész keretben nagyon sok jó barátom van. Velük sokat voltam már együtt a válogatottban az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is. Rendkívüli tapasztalatot is fog adni majd a közös munka, biztosan ők is segítenek majd, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.

Ezzel véget érnek az eddigi Twitter üzengetések?

Nem, ugyan! Most inkább még több lesz belőlük (nevet).

Gerardot egészen kisgyermek kora óta ismeri, de Carlest csak rövidebb ideje. Így is ilyen fontos emberré vált az Ön számára?

Számomra Carles egy szenzációs ember. A tavalyi világbajnokságon én nem éreztem jól magam, de ő minden nap ott volt a szobámban, és próbált lelket önteni belém, támogatott engem. És aztán ott voltam a döntőben, minden jó véget ért, és akkor azt mondta: „látod, hogy jobban kell bíznod magadban?” Ő igazi kapitány a pályán belül és azon kívül is a személyiségének és a szerénységének köszönhetően. Nagyon kevés ilyen embert ismertem meg a foci világában.

Az átigazolásával létrejött a Barça történetének legjobb középpályája?

Ezt majd az eredmények fogják megmondani a pályán. Thiago és én most csatlakozunk a csapathoz, biztosan több tudást és nagyobb versenyhelyzetet teremtünk. Mind együtt nagyon jó csapatot alkotunk. És mindegy is, hogy ez a legjobb középpálya vagy sem, az a fontos, hogy a Barça magas szinten teljesítsen, továbbra is nyerjen címeket, és hogy az emberek élvezzék a játékot.

Önmagát a jelen és a jövő igazolásának is tekinti?

Remélem, hogy igen, és azért fogok dolgozni, hogy így legyen. Még nagyon fiatal vagyok, és a pályafutásom legjobb évei még előttem vannak. Még sokat is kell tanulnom, úgyhogy abban bízok, hogy itt, a Barçában fogok megérni, és még hosszú éveken keresztül magas szinten játszani.

Különleges játékosok vannak a középpályán. Gondolja, hogy mindannyian kicsit különbözőek is, és más megoldást tudnak kínálni adott helyzetekre?

Így van. Olyan játékosok vagyunk, akik egyféleképpen gondolkozunk a fociról, ugyanakkor eléggé különbözőek is vagyunk. Jobban, mint azt az emberek gondolnák. Jól kiegészítjük egymást, fantasztikus szinten is játszunk, de ezt be is kell bizonyítanunk a pályán. A foci egyazon nyelvét beszéljük mind, de mindannyian különböző plusz tulajdonságokkal rendelkezünk, ez pedig különlegesebb csapattá tesz minket.

Néhány évvel ezelőtt azt mondta, hogy Xavi lesz Guardiola utódja. Cesc lesz Xavi utódja?

Nem tudom. Szerintem Xavi előtt még jó néhány év áll. Hehh, a srác úgy fut, hogy nem is gondolnád! (nevet) Nem azért jöttem, hogy visszavonultassam Xavit. Azért vagyok itt, hogy együtt játsszak Xavival, hogy versenyezzek Xavival, hogy nyerjek Xavival. És ugyanez igaz Iniestára és Thiagóra. Úgy gondolom, hogy jól együtt tudunk majd játszani. Tudom, hogy így lesz. És ezzel a nagy csapattal nagy dolgokat érhetünk majd el.

Fönn fogja tudni tartani a Barça a hegemóniáját és a trófeák folyamatos gyűjtését a világ labdarúgásában?

Meg fogjuk próbálni, de tudom, hogy nehéz lesz. Vannak más csapatok, mint például a Madrid is, melyek erősítenek, és meg fognak próbálni legyőzni bennünket. És nem csak a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját is meg fogják próbálni megnyerni. Ott lesz a Manchester, az Inter is. Nagyon oda kell majd figyelnünk, fegyelmezetteknek kell lennünk, és a lehető legjobban dolgoznunk. Nem lazíthatunk. Amikor egy kicsit is leengedsz, azonnal jönnek a problémák.

Melyik a legszebb emléke az Arsenalos éveiből?

Nagyon nehéz választanom, de talán a bemutatkozásomnál maradnék. Az a nap volt, amit a legkevésbé vártam. Azt gondoltam, hogy ott leszek a keretben és kész. De azonnal kezdő voltam, és a családom ráadásul ott volt a lelátón. Különleges nap volt.

Hiányozni fog London, de a londoni Zuma, vagy a nagymama homárja a jobb?

A Zuma Londonban nagyon rendben van, de nincs semmi, ami olyan jó lenne, mint a nagyi homárja. Az a legjobb.

Egy érdekesség: Miért Fábregas került a mezére?

Én alapvetően Cesc-et tennék rá, ez is az, amit szerettem volna, de egy kicsit babonás vagyok. Angliában Fábregast kellett felíratni, mert általában a vezetéknevet használják. A válogatottban először Cesc-et írattam a mezemre, de nem igazán volt jó meccsem. Aztán amikor felírattam, hogy Fábregas, azonnal minden jól alakult, megnyertük az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is. A Barça is Cesc-et szeretett volna a mezemre írni, de én azt gondoltam: ha ilyen jól ment nekem Fábregasszal, akkor folytatnunk kell így, és nyerjünk sok-sok trófeát.

Azt gondoltam, azt fogja mondani, hogy azért volt mindez, mert nem mindenki ejti jól a keresztnevét.

Nem, nem ezért volt. Én hagyom, hogy mindenki úgy ejtse, ahogyan szeretné. Nincs mit tenni, úgyse változtatják meg. Legalább tudom, hogy hozzám szólnak. És nem történik semmi, ez egy jó anekdota, semmi több.

UEFA szavazás

2011.08.24. 13:34, maddie

Barcelona Az UEFA indított egy szavazást a hivatalos oldalon, ahol szavazni lehet, hogy ki a legjobb játékos. A Barcából Xavi és Messi szerepel ebben a szavazásban. Nyomjatok egy lájkot mindkettőjükre! Jelenleg Cristiano Ronaldo vezet. (sajnos). szavazok#

Még mindig nincs egyezség

2011.08.24. 11:15, maddie
forrás: nemzetisport

A legújabb, kedd késő estébe nyúló tanácskozás sem hozott előrelépést a spanyol futballsztrájk ügyében, így lehet, hogy ezen a hétvégén sem kezdődik meg a Primera División – és a másodosztály – 2011–2012-es bajnoki idénye.

A sorrendben ötödik, ezúttal csaknem hatórás találkozón csupán abban jutottak dűlőre a felek – a játékosok szövetségének (AFE), illetve a profi labdarúgóligának (LFP) a képviselői –, hogy szerda délután újfent asztalhoz ülnek.

A bajnokságnak az elmúlt víkenden kellett volna megkezdődnie, de elmaradt az idénynyitó, mivel péntekig nem tudtak megállapodni alapkérdésekben. A labdarúgók biztosítékokat akarnak, hogy minden körülmények között megkapják a szerződésben rögzített pénzüket, továbbá kifizetik azt az 50 millió eurót is, amivel a klubok tartoznak több mint 200 futballistának. A játékosok nevében eljáró küldöttség emellett azt is el akarja érni, hogy ha egy klub nem fizet, ne vehessen részt a különböző sorozatokban.

Spanyol lapértesülések szerint az elhalasztott első forduló pótlására december 23-án vagy 28-án kerülhet sor.

Amennyiben tovább csúszik a bajnokság rajtja, az kihat a Spanyol Kupa menetrendjére is. 

Piqué sérült, Maxwell és Alexis újra edzésben

2011.08.24. 11:08, maddie

A legfrissebb hírek szerint, a pénteki Porto ellen összecsapásra Maxwell és Alexis is teljesen készenáll. Alexis Sánchez felépült az izomsérüléséből, így a csatár a többiekkel készülhet a pénteki Európai Szuperkupára. Maxwell is teljesen egészséges így ő is ott lehet majd  a keretben. Piquének azonban a tegnapi kora esti edzésen kiújult a sérülése, így biztos, hogy ő nem léphet pályára akár 3 hétig sem. A csapat ma még egy tréninget tart Katalóniában, aztán elindulnak Franciaországba.

Guardiola szerint egyre jobb a csapat

2011.08.24. 10:56, maddie
forrás: eurobarca

Az FC Barcelona szakvezetője, Josep Guardiola elégedetten beszélt csapata hétfő esti, 5-0-ás győzelme után. Guardiola szerint a Napoli az eredmény ellenére egy kiváló együttes, s amennyiben a Bajnokok Ligájában ismét összetalálkozna a két fél, teljesen más mérkőzésekre van kilátás. A katalán tréner továbbá örült annak, hogy csapata egyre jobban ráhangolódik az új idényre, s egyre frissebb és élesebb állapotban várhatja az előtte álló feladatokat.

Guardiola a találkozó után főként arra helyezte a hangsúlyt, hogy senki se értékelje túl ezt a győzelmet, lévén, hogy ez csak egy barátságos mérkőzés volt. Azt azonban a katalán tréner is elismerte, hogy együttese most már sokkal élesebb és jobb állapotban van, mint például egy hete. 

"Annak ellenére, hogy most már lényegesen élesebb a csapatom, mint korábban bármikor az előszezon során, szükségünk van még 3-4 tréningre, hogy elérjük a lehető legjobb fizikális állapotunkat. Ezek a találkozók egyébként kiválóak a felkészülésünk szempontjából, mivel ekkor kipróbálhatunk dolgokat, illetve testközelből megnézhetünk játékosokat, mint például Kikót. Gratulálok az együttesnek, a Napoli egy remek gárda, mely nem érdemtelenül végzett az olasz bajnokság harmadik helyén és kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de leszögezem: ez csak egy barátságos találkozó volt" - utalt arra Pep, hogy ha a BL-ben is összekerül majd a két csapat, akkor nem lehet majd ebből a meccsből kiindulni.

Cesc Fábregas 60 percet játszott a Barçában, méghozzá Messi posztján, amivel kapcsolatosan természetesen érkeztek kérdések Guardiola felé: "Ki akartuk próbálni ezen a poszton is, mert gyakran kiváló ütemben ér fel a támadásokhoz. Jól játszott, elégedett vagyok vele is" - így Fábregasról a katalán szakvezető, aki a meccsre visszatérve még hozzátette: "Összességében tehát jól teljesítettünk, ám mindig van min javítani, nincs ez másképp most sem." 

"Keita kulcsfontosságú volt számunkra az előszezonban" - igyekezett felhívni a mali játékos mezőnymunkájára és alázatára a figyelmet Guardiola, aki továbbá elárulta, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Alexis Sánchez "rendben lesz a pénteki, Porto elleni mérkőzésre"

Facebook képek

2011.08.23. 17:42, maddie

Hoztam játékosok által feltöltött képeket, Villa, Alves és Valdés hivatalos facebook oldaláról.

David szombaton osztotta meg ezt a képet, amin a Szuperkupával látható:

Dani Alves a Szuperkupával:

Valdés pedig szintén a facebookon 18 órája osztotta meg ezt a képet, ahol ő és Keita a Gamper Kupával láthatóak:

 
 
 

Fábregas tegnapi nyilatkozata

2011.08.23. 15:27, maddie
forrás: eurobarca

http://m.blog.hu/ba/barcanoticias/image/fabregas/fabregas43.jpg

A hétfői Gamper Kupa, azaz a Napoli 5-0-ás legyőzése után a játékosok boldogan mehettek haza, és különösen igaz ez Cesc Fábregasra, aki nem csak kezdő volt, gólt is szerzett az estén. A katalán középpályás a meccset követően hosszan nyilatkozott is, és nem takargatta örömét, hiszen nem akármilyen élményeket élt át alig több mint egy hét alatt.

„Nagyon elégedett vagyok, csodálatos élmény volt, szeretném most kiélvezni a pillanatot. Boldog vagyok az első, Barçában szerzett gólom miatt is. A hét nem is kezdődhetett volna jobban, de nem lazíthatunk, hiszen pénteken már egy roppant fontos meccsünk lesz. Remélhetőleg ez az este jó felkészülésként is szolgált” – kezdte, majd gyorsan lehűtötte a túlzott elvárásokkal előálló újságírókat.

Azt gondolni, hogy hat trófeát fogunk nyerni, az első vereséget jelentené, az első nagy tévedés lenne. Itt én mindig szerénységet, fegyelmet, küzdést és odaadást láttam, a Mester tudja, hogy mit kell tennünk, és nem hagyhatjuk, hogy ennek az ellenkezője történjen.”

Most más poszton kaptam szerepet, mint amihez szoktam, de már az Arsenalban is játszottam visszavont középcsatárt. Tudom, hogy még képen sem hasonlítok Messire, de ez is egy új tapasztalat, ami segíthet a fejlődésben. Minden csapattársam is segített, és könnyűvé tette az egészet. Az Arsenalban kicsit szabadabban futballozhattam, inkább mozoghattam kedvem szerint a pályán, itt egy kicsit nagyobb a taktikai fegyelem, ehhez hozzá kell szoknom” – szögezte le, végül mérleget vont az első barcelonai hete után.

Három nem akármilyen napom volt már itt az elmúlt héten: a bemutatásom, játszhattam a Madrid ellen, és a mai. Soha nem fogom elfelejteni.”

 

2011.08.25., 16:03 a Barca ma délelőtt elutazott Nizába, ahonnan busszal indultak tovább Monacóba. A délután folyamán sajtótájékoztatók fognak következni várhatóan Guardiola valamint Pedro és Fábregas jóvoltából. Este a csapat edzést tart a II. Lajos Stadionban. - maddie
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png

2011.08.23., 12:48 Puyol orvosa szerint a csapatkapitány 3 hét múlva felépül, így szeptemberben már teljes értékű munkát tud végezni a csapattal együtt. - maddie
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png
2011.08.20., 13:03 a Barca teljes kerete és a B csapatból felhívott, Montoya, Muniesa és Dos Santos is jelen volt a tegnapi átmozgató edzésen, amely előtt elkészült a kötelező csapatkép a 2011/12-es szezonra! A csapat ma 9 és 19 órakor is tréninget tart, ezek nyilvánosak lesznek! - maddie
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png
2011.08.18., 18:00 új ikonok a bázison, kategóriák: játékosok, el clásicók. - evelin megnézem#
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

 

 


A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.