Üdvözöllek!

Szeretettel üdvözlünk téged a G-Portal egyik FC Barcelonával foglalkozó honlapján! Ha kedveled a méltán elismert és a világ egyik legjobb csapatának tartott spanyol klubot, akkor mindenképp maradj a barcanewssal, hiszen itt minden nap friss és biztos forrásból érkező információkat, képeket és emellett videókat találsz, hogy mindenről azonnal értesülj! Kellemes időtöltést és böngészést kíván a főszerkesztő: maddie és a lap társszerkesztője: evelin!

{FC Barcelona}
{Hírek}
{Ikonbázis}

Kövesd az oldalt facebookon is, ahol a napi híreket ezentúl röviden is megtalálhatjátok! Jelöljétek ismerősnek az oldalt! facebook profil#

 

~Admin: maddie
~Társszerk.: evelin
~Open: '10.07.14.
~Reopen: '11.08.17.
~Theme: FC Barcelona
~URL: barcanews.gportal.hu
~Web: gportal#
~Mail: barcanews@freemail.hu
~Design: 07./szürke - maddie
~Css: maddie
~Credit: {1}, {2}, {3}
~Other: regisztráció# belépés# kilépés#
~Old News: 1;2
tracker

Believe.hu TopFanSites

Tickets

 

 
Keress az oldalon!

 

 
Archívum!
Friss bejegyzések
2011.09.02. 18:14
2011.08.30. 19:01
2011.08.30. 18:59
2011.08.29. 21:04
2011.08.27. 10:37
2011.08.26. 11:32
2011.08.26. 11:24
2011.08.26. 11:19
2011.08.26. 11:15
2011.08.25. 19:50
Friss hozzászólások
 
Következik!

Next Match:

FC Barcelona - FC Porto

-  Európai Szuperkupa
Augusztus 26. Péntek (20:30)
TV: DigiSport

 
Hivatalos!

Nézz be a csapat hivatalos, online oldalára. Fanatikus drukkereknek kötelező! official website#

~FCBarcelona.com / ~FCBarcelona.cat

 
Elite Linkek!

Kizárólag sport témájú oldalak jelentkezését várjuk a chatben!


 
Chat!

Ketten vagyunk! Szerkesztő: maddie, Társszerk: evelin

 
 
 
Belépés!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek!

Twitter és Facebook képek

2011.08.19. 12:12, maddie

Cesc a tegnapi nap folyamán két képet osztott meg twitteren. Mindkettőn a Szuperkupával látható, sőt az egyiken Puyol és Piqué is szerepel.

 

Iniesta pedig a Facebookra töltött fel szintén tegnap egy képet Victor Valdéssel.

Nyilatkozatok

2011.08.18. 15:00, maddie

Piqué és Xavi is nyilatkozott a sajtónak a meccset követően, sőt elhoztam Guardiola és Mourinho véleményét is. Mind a négyen leginkább a mérkőzés végén történt eseményekről beszélnek!

„Az első perctől az utolsóig látványos mérkőzés volt. Nem tudok mást mondani. De a második félidő első percétől kezdve a labdaszedők bujkáltak. Ez kiscsapatoknál szokott előfordulni, amikor bajban vannak. Pepe és Marcelo nagy meccset játszott. A bíró azért van, hogy megbüntesse azokat a szabálytalanságokat, amelyeket lát. Pepének úgy adtak sárga lapot, hogy semmi különöset nem csinált. Marcelo pirosat kapott – mindannyian tudjuk, hogyan végződnek a pálya egy bizonyos részén történő belépők" – mondta Mourinho, aki tagadta, hogy belenyúlt Tito Vilanova szemébe, akinek a nevét sem tudta.

„Ha azt mondanánk, nagyon elégedettek vagyunk azután, hogy nem nyertünk meg egy címet, képmutatóak lennénk. Ez egy kis trófea, de nem vagyunk boldogok, hogy nem hódítottuk el. A csapat fejlődésével viszont elégedettek vagyunk. Nagyon jól játszottunk ezen a két meccsen, fantasztikusak voltunk. Ha a Barcelona elleni találkozóinkat nézzük, az utóbbi négy hónapban kiegyenlített csatát vívtunk. Mostanáig a második idényeimben mindig jobban teljesítettek a csapataim. Ezen a két összecsapáson megmutattuk, hogy jobbak vagyunk, mint a legutóbbi szezonban" – tette hozzá a portugál szakember.

Josep Guardiola beállította Johan Cruyff rekordját, aki 11 trófeát szerzett a Barca edzőjeként. A katalán mester azonban nem a sikerről, hanem a meccs végén történtekről volt kénytelen beszélni a lefújás után.

„A képek magukért beszélnek, vannak dolgok, amelyeket nem szabadna megtenni. Rosszul végződhet, ha nem vetünk véget ennek. Én szólhatok a játékosaimnak, és a lehető legjobban viselkedhetek, bár nem szeretnék senkinek sem leckét adni. A Madridnak nincs miért ünnepelnie minket, és megvárnia, hogy megkapjuk a trófeát. Mourinhónak nem kell ismernie Tito Vilanovát, noha én ismerem Karankát és Rui Faríát. Számunkra Tito nagyon fontos: kisebb csapatoknál kezdett dolgozni, most itt van velünk, és nélküle nem tartanánk itt" – mondta Guardiola.

Gerard Piqué kemények kritizálta a rivális szakvezetőjét. A védő szerint a portugál edző rossz hatással van az ország futballjára.

„Mourinho tönkreteszi a spanyol labdarúgást. Bűnbakot keresnek, pedig a bűnös Madridban van. Meg kell nézni a felvételeket, és akkor majd megmondhatják, hogy ki volt a hibás. Bízom benne, hogy nem a balhéról, hanem egy nagy meccsről szólnak majd a hírek. Nem először történik meg ez, és mindig ugyanaz a forgatókönyv. Remélem, ezután lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megoldják ezt a problémát, és ne mindig így végződjön" – mondta Piqué.

Xavi is feldúltan nyilatkozott a lefújás után: a Barcelona irányítója szerint a Real Madrid játékosai szándékosan sérülést akartak okozni a katalánoknak. A középpályás továbbá úgy vélte, a fővárosiaknak a pályán kellett volna maradniuk a trófea átadásakor.

„Szégyenletes, amit a Real Madrid mutatott. A felvételek magukért beszélnek, mindez nem illik a klub nagyságához. Nem hagytak minket játszani, folyton rugdosódtak és balhézni akartak. Hiszünk az igazságban, és igazságos eredmény született. Lehet agresszíven futballozni, de Marcelo sérülést akart okozni Cescnek, és ugyanez elmondható Pepéről is. Szánalmas. Ráadásul még reklamáltak is. Amikor a Madrid megnyerte a kupát, mi a pályán maradtunk, nekik is ezt kellett volna tenniük" – mondta Xavi a meccset követően.

Tegnapi mérkőzés góljai

2011.08.18. 12:43, maddie

Barcelona – Real Madrid 3-2 (Iniesta 15., Messi 44., 88., – S. Ramos 20., Benzema 81.)

Szuperkupa győzelem

2011.08.18. 10:35, maddie
forrás: eurobarca

Xavi of Barcelona celebrates with the trophy after victory in the Super Cup second leg match between Barcelona and Real Madrid at Nou Camp on August 17, 2011 in Barcelona, Spain.Semmiféle meglepetéssel nem szolgált Josep Guardiola a Spanyol Szuperkupa visszavágó mérkőzésére, ami a kezdőcsapatot illeti. A tavalyról jól ismert tizenegyből mindösszesen Puyol hiányzott, akit Mascherano helyettesített a védelem közepén. ’Gála-tizenegy’ ide vagy oda, a Real Madrid kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz perc képe alapján a csapatokat kevésbé ismerők akár azt is gondolhatták volna, hogy a helyzet nem lesz más, mint a madridi odavágón volt. A Barcelonánál nagy tétmeccseken teljesen megszokott 10-14 percnyi felpörgő időszak végeztével azonban elindult a játék hazai oldalon is, ami a jól ismert sokpasszos, ritmusváltós, labdatartós képet mutatta, talán valamivel pontatlanabb formában. Ennek megfelelően a Barcelona kezdett gólhelyzettel, Pedro széljátéka után a lapos beadást kis híján Messi érte el, végül azonban Casillas mentett lábbal. Alig pár perc kellett ezután, és Messi több vendég játékos közt megtartva a labdát indította Iniestát egy fantasztikus, lapos-mélységi passzal, amelyet a fiatal középpályás elegánsan emelt a el a kirontó kapus lábai mellett a hálóba teljesen zavartalan helyzetből. 1-0! 

Három percre rá jött azonban a válasz, egy buta védelmi hibából nagy káosz tört ki a hazai védelemben, és ugyan ez a helyzet még tisztázódott szögletre, ám a pontrúgás után Benzema löketébe Cristiano Ronaldo pöckölt bele – vélhetőleg lesről. A bíró megadta a gólt, és a játék folytatódhatott. A gól kissé felhozta a fehéreket, vagy letaglózhatta a katalánokat, mert a játék ugyan kiegyensúlyozottan folyt, de a félidő derekán újabb Ronaldo, majd Özil helyzet után kellett mentenie Valdesnek. A kiéleződő harc hozta magával a szabálytalanságokat is, sajnos mindkét oldalról láthattak a nézők csúnya szabálytalanságokat, melynek következtében Xavi és Khedira is egy-egy sárgalappal lettek gazdagabbak. Az utolsó tíz perchez érkezve ismét magukra találtak Messiék, és a labdatartásnak ismét helyzetek vetettek véget. A nyomás meg is hozta az eredményt a hosszabbítás legelején, szöglet után Messi tett mellkassal Piquéhez egy labdát, amit az visszasarkallt, hogy Messi elegánsan befejezhesse az akciót. Tették mindezt az ellenfél tizenhatosán belül, mintegy 6 madridi asszisztens társaságában. 2-1, irány az öltöző!  

A második félidőről aligha írhatunk, ha focit szeretnénk említeni. Az első néhány percben a Barca még hozta a fölényes játékot, ám a különböző kakaskodásoknak és vagdalózásnak köszönhetően kissé mindkét csapat elvesztette a fonalat. Egészen a 83. percig azt érezhette az ember, hogy egy boksz gálára ’fizetett be’ szerda estére. Egy-egy helyzet Casillas kapuja előtt, valamivel több a hazai kapunál, ám egyik csapat sem volt képes gördülékenyen játszani, komoly támadásokat kialakítani, vagy csak lehiggadni. Annál több volt viszont a szabálytalanság, például említhetjük a kapkodó Barcelona sok apró, esetenként viszont csúnya faultját, vagy esetleg a már jól ismert Pepe-Marcelo koprodukció legújabb hentes-mészáros műremekeit. Talán nem kell említeni, hogy legtöbb esetben Leo Messi volt a szenvedő alany. Az utolsó tíz perc játék azonban viszonylagos gólzáport hozott, melynek során Benzema egyenlíthetett. Egy szögletet követően egészen hihetetlen fejetlenség uralkodott Valdes kapuja előtt, és többszöri sikertelen felszabadítási kísérlet után végül Benzema passzolt a kapuba, mint az egyetlen ember a pályán, aki épp információval rendelkezett a labda hollétét illetően.

Érdemes megjegyezni, hogy a középkezdést megelőzően a pályára érkezett Cesc Fabregas, így igen éles körülmények közt debütálhatott szíve csapatában. Guardiola fiai nem akarták a hosszabbítást, ezt bizonyította, hogy szinte hihetetlen módon újra kezükbe vették az istrángot, és több támadást vezettek, mint addig a félidő során összesen. Az utolsó előtti percben végül egy Fabregas-Adriano-Messi összjáték során utóbbi lőtt fantasztikus kapásgólt 6-7 méterről, és innen már nem volt visszaút a fővárosiaknak. Olyannyira nem volt, hogy ezt érezvén Marcelo piroslappal vonult be az öltözőbe, miután megkísérelte bevezetni Cesct az El Clasicók újfajta légkörébe, megpróbálva eltörni a katalán közel 40 milliót kóstáló lábait.

Mindez olyan tömegjelenetet idézett elő, melyben helyet kapott két újabb piros színű kártya Mesut Özil, valamint David Villa részére, valamint részt vehettek a csapatok padon ülő játékosai és edzői is. José Mourinho példának okáért vélhetően nem volt elégedett fiai teljesítményével, így megmutatta, hogyan kell csinálni, és megkísérelte kinyomni Tito Villanova szemét, majd miután a testrész ragaszkodott eredeti helyéhez, a portugál szakember megfutamodott. A katalánok másodedzője persze nem hagyta annyiban, és az iszkoló kollégának lekevert egy jókora taslit. Nem véletlen az összefoglaló cikk kissé szokatlanul gúnyos hangvétele, és egyik csapatot sem kellett félteni szerda éjszaka, ugyanakkor elszomorító, hogy az El Clasicók rövid idő alatt idáig jutottak. Nem is olyan régen egy ilyen mérkőzés még a futball ünnepe volt, mára háború lett. Kisebb fajta csoda így, hogy Xaviék továbbra is sikeresek, mert kijelenthetjük, hogy a Real Madrid jelenleg jobb, ha háborúzni kell. Sok mindenkinek a szerepéről lehet vitatkozni ezt a kérdést illetően, de kétségtelen, hogy a madridiak nagyszájú trénere hozta magával ezt a légkört, és aligha számíthat bárki másra, amíg ő jelen van, és nem változtat. A lényeg azonban, hogy a Barcelona Spanyol Szuperkupa győztes, és így remekül kezdi az új szezont! A mérkőzés képei#

FC Barcelona - Real Madrid 3-2 ( Odavágó: 2-1 )
Spanyol Szuperkupa, második mérkőzés
Barcelona, Camp Nou (92.965 néző)
Vezette: Fernández Borbalán

Barcelona: Valdés - Alves, Mascherano, Piqué, Abidal - Busquets (Keita '85), Xavi, Iniesta - Pedro (Fabregas '83) , Messi, Villa (Adriano '73).

Real Madrid: Casillas - S. Ramos, Pepe, Carvalho, Coentrao - X. Alonso, Khedira (Marcelo '46) - C. Ronaldo, Özil (Kaká '79), Di Maria (Higuain '63) - Benzema.

Gólok: Iniesta ('15), Ronaldo ('19), Messi ('45, '89), Benzema ('81)

 

Ma este szuperkupa visszavágó

2011.08.17. 18:50, maddie

Ma este 23:00-tól ismét összecsap egymással a Barcelona és a Real Madrid, hogy végleg eldöntsék a Spanyol Szuperkupa sorsát! A második felvonást ma este láthatjátok 22:00-tól a Sport1-en ÉLŐben, ahol megtudhatjuk, hogy Josep Guardiola vagy José Mourinho csapata zsebeli e be az idény első spanyol trófeáját! A Barca számára igen nagy előny lehet a vasárnap idegenben rúgott 2 gól. Guardiola a mai sajtótájékoztatón ugyan nem zárta ki a friss igazolás, Cesc Fabregas játékát, viszont Xavi vagy akár Busquets kezdőtagságára is lehet számítani.

FC Barcelona - Real Madrid
Spanyol Szuperkupa - visszavágó
Barcelona, Camp Nou
Vezeti: Fernandez Borbalán
Odavágó: 2-2

Barcelona: Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Alexis S., Messi, Villa
Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, X. Alonso, Khedira, C. Ronaldo, Özil, Coentrao, Benzema

Ikonbázis

2011.08.17. 18:21, evelin

Sziasztok! Ahogy maddie ígérte itt is vagyunk az ikonbázissal. Egyelőre még nincsenek ikonok, de a nap folyamán folyamatosan töltögetjük majd őket, szóval mindenképp nézzetek még be! Kattintsatok a kis képre!

                   http://kepfeltoltes.hu/110817/kiskepp_www.kepfeltoltes.hu_.png

Újra Barcanews!

2011.08.17. 17:51, maddie

Üdv mindenkinek! Igen Maddie vagyok és, több mint félév után visszatérek ide a barcanewshoz, persze evelinnel! Úgy döntöttünk kinyitjuk az oldalt és újult erővel megpróbáljuk ugyanúgy hozni a friss híreket, mint régen! Fel is került az új dizájn,amit igaz elég gyorsan összedobtam, de tudjátok rólam, hogy mindig az ilyen egyszerű, szolid dizájnok híve voltam! Evelin már készíti az ikonbázist, amit hamarosan el is hozunk nektek! Ne felejtsétek a legfontosabbat, hogy ma a Sport1-en Spanyol Szuperkupa visszavágó egyenesen a Camp Noubol és már Fabregassal együtt! :) Az oldalt még építgetjük, újitgatjuk, a chat is mindjárt felkerül és véleményezhettek nemsokára! Remélem azért páran örülnek a barcanews újbóli nyitásának! Visca el Barca! maddie & evelin

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

2011.08.25., 16:03 a Barca ma délelőtt elutazott Nizába, ahonnan busszal indultak tovább Monacóba. A délután folyamán sajtótájékoztatók fognak következni várhatóan Guardiola valamint Pedro és Fábregas jóvoltából. Este a csapat edzést tart a II. Lajos Stadionban. - maddie
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png

2011.08.23., 12:48 Puyol orvosa szerint a csapatkapitány 3 hét múlva felépül, így szeptemberben már teljes értékű munkát tud végezni a csapattal együtt. - maddie
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png
2011.08.20., 13:03 a Barca teljes kerete és a B csapatból felhívott, Montoya, Muniesa és Dos Santos is jelen volt a tegnapi átmozgató edzésen, amely előtt elkészült a kötelező csapatkép a 2011/12-es szezonra! A csapat ma 9 és 19 órakor is tréninget tart, ezek nyilvánosak lesznek! - maddie
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png
2011.08.18., 18:00 új ikonok a bázison, kategóriák: játékosok, el clásicók. - evelin megnézem#
http://kepfeltoltes.hu/110818/kiscsike_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

 

 


Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal